teaterkritik - kulturproduktion

Storis, Lillis och konstigheterna – av Susanne Marko och Loren Batt

2020-11/book-storis-lillis-cover-web.jpg

Vad är egentligen konstigt? Storis tycker Lillis är konstig. Lillis blir fruktansvärt arg och rymmer hemifrån. Färden går genom husets olika våningar i möten med grannar som Apan, Mullvaden och Lejonet. Alla visar sig vara lite konstiga, fast på olika sätt. ”Konstigast” är dock det förtvivlade lilla djuret, Amala-Balara, som hånas av barnen i förskolan för sin ovanliga, rutiga päls.

Storis, Lillis och konstigheterna bejakar det storartade i att vi alla är olika. Den visar hur rik tillvaron blir när vi kan acceptera och värdesätta våra särarter i ras, kön, utseende och beteende. Välkända svenska barnboksförfattaren och dramatikern Susanne Marko har skrivit en spännande berättelse, i tätt samspel med amerikansk-franska konstnären Loren Batts mångbottnade, färgsprakande bilder. I Storis, Lillis och konstigheterna dras läsaren in i en originell, humoristisk och gripande värld.
Boken passar för barn i åldrarna 4-8 år, men talar till alla människor, stora som små.

Köp Storis, Lillis och konstigheterna direkt från 29 media >>>

"Det finns både dramatik, humor och gripande delar i berättelsen. Texten har en fantasifull prägel, den känns vardaglig med många härliga infall." /.../ "Sammanfattningsvis är Storis, Lillis och konstigheterna en riktigt bra bilderbok som växer efter flera genomläsningar."
Dag Hedberg, BTJ-häftet nr 3, 2021

Susanne Marko

Susanne Marko har en betydande konstnärlig bana som barnboksförfattare, dramatiker, dramaturg, regissör, översättare samt teaterkritiker med speciell inriktning på barnkultur. Hon är verksam sedan 1979 med uppsättningar på bland annat Stockholms stadsteater, Kungliga Operan och Judiska Teatern och är knuten till Västanå Teater som dramatiker och dramaturg. Den blinda drottningen (1994) med manus och regi av Leif Stinnerbom och Susanne Marko, har varit en av teaterns mest uppmärksammade uppsättningar, och tilldelades regeringens barn-och ungdomsteaterpris.

Till sina barnböcker samarbetar Susanne Marko med högt profilerade konstnärer. Hon menar att en bilderbok ska vara som en iscensatt föreställning för läsaren. Nappen, hennes debutbok, illustrerades av Gittan Jönsson. Rappatack fick bilder av Ulrica Hydman-Vallien, och den poetiska Felicia och fåglarna, baserad på en sann historia från Axel Munthes Capri, illustrerades av scenografen Christina Ramberg Nordenskiöld. Läs mer om Susanne Marko >>>

Köp Storis, Lillis och konstigheterna direkt från 29 media >>>.

Loren Batt

Loren Batt, bosatt och verksam utanför Paris, bjuder in den lilla läsaren till en lustfyllt välbekant upplevelse av att leka med kramdjur, genom att låta figurerna i berättelsen gestaltas av sydda, tredimensionella dockor. Dessa integrerar hon i mångdimensionellt komponerade bildscener, stimulerande för vår förmåga att simultant avläsa olika lager av information, handling och fantasi.

Loren Batt har sedan 1980 visat sina verk i en mångfald av internationella solo- och grupputställningar, främst i Paris och New York, men även i Spanien och Latinamerika. Sedan 2004 har hon medverkat i flera bokprojekt och utnämndes 2020 till American Illustrator för sina digitala bildkompositioner. Webbplats: www.lorenbatt.com

29 media

Läs mer om 29 media >>>
För information och högupplösta pressbilder, vänligen kontakta förlaget: 29mediasweden[a]gmail.com
Kontakt: Theresa Benér, 0768-906663, 29mediasweden[a]gmail.com

Köpa boken

Storis, Lillis och konstigheterna
Text
: Susanne Marko Bild: Loren Batt
32 sidor, cirkapris 155:- kr
ISBN- 978-91-519-6721-9
Utkommer november 2020, 29 media

Köp boken direkt från 29 media, leverans 2-5 vardagar >>>.
Pris inom Sverige – 155:- SEK (porto ingår).
Inbetalning SWISH: 123 655 6690, märk betalningen SOL bok.
Inbetalning bankgiro: 5608-6515, märk betalningen SOL bok.

Pris inom Norden/EU – 185:- SEK (porto ingår).
Inbetalning från utlandet:
IBAN: SE0512000000013710141281
Swift code: DABASESX

Köp Storis, Lillis och konstigheterna från Bokus >>>

Foton:
1-4 ur Storis, Lillis och konstigheterna, copyright Loren Batt, Susanne Marko och 29 media.
5. Susanne Marko, fotograf Peggy Eklöf
6. Loren Batt med dockorna Storis och Lillis
7. Loren Batt